Witte werkster regeling

Op deze pagina vind je de uitleg over de wetgeving die op onze dienst van toepassing is. Ikzoekeenwittewerkster.nl is een online bemiddelingsplatform die jou helpt bij het vinden van een werkster aan huis. 

Witte werkster Belastingdienst

De witte werkster regeling van de Belastingdienst houdt in dat jij geen belasting over jouw witte werkster betaalt als deze maximaal drie dagen per week bij jou werkt. De witte werkster valt in dat geval onder vrijgesteld huispersoneel via de Regeling Dienstverlening aan Huis. Alle werkzaamheden die in en rondom de woning plaatsvinden vallen onder deze regeling. Concreet houdt de regeling in dat jij als opdrachtgever geen loonbelasting en premies afdraagt als je maximaal drie dagen per week met dezelfde werkster samenwerkt.

Jouw witte werkster valt onder de 'Regeling Dienstverlening aan Huis' als jullie aan de volgende voorwaarden voldoen:

Je moet jouw witte werkster wel aanmelden bij de Belastingdienst als deze vier of meer dagen per week bij jou werkt.

Witte werkster regeling

Naast de witte werkster regeling van de Belastingdienst, gelden er nog enkele andere regels voor jouw witte werkster.

Herroepingsrecht

Er geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen op de dienst van Ikzoekeenwittewerkster.nl. Deze is van kracht zodra er een aanvraag voor de hulp is ingediend en de algemene voorwaarden zijn geaccepteerd. Het herroepingsrecht stopt zodra wij een hulp voor jou hebben gevonden. Op het moment dat wij een hulp voor jou hebben gevonden, doet jij afstand van jouw 14 dagen herroepingsrecht. Je hebt altijd garantie op jouw witte werkster. Dit houdt in dat wij altijd een vervanger zoeken als dit nodig is.

Ziekte

Als de witte werkster ziek is, moet je officieel gezien de eerste zes weken 70% doorbetalen (art. 7:629 lid 2 BW). Toch merken we dat de meeste mensen afspreken dat de schoonmaakster op een andere dag langs komt om de uren in te halen. Je kunt dit zelf met de werkster afspreken en eventueel vastleggen in het contract.

Indien de witte werkster langdurig ziek is, kun je  bij ons wel een nieuwe werkster aanvragen. Dit valt meestal nog onder onze garantie.

Vind een Witte Werkster!